IGIENA ÎN ȘCOLI: sănătatea copiilor noștri - Toreco

IGIENA ÎN ȘCOLI: sănătatea copiilor noștri

igiena, cum spala corect mainele copii in scoli si gradinite, moldova, chisinau

Produse recomandate pentru igienizarea școlilor

Instituțiile de învățământ reprezintă mediul în care copii se dezvoltă, învață și dobândesc cunoștințe noi, dar și locul unde pot fi contacta foarte ușor anumite boli transmisibile. Cei mici petrec foarte mult timp în aceste unități și interacționează cu multe persoane, astfel că sunt expuși la diferite categorii de afecțiuni, ca de exemplu gripă, viroze sau varicelă și rujeolă, bolile copilăriei. Din acest motiv, este esențial să fie respectate anumite reguli de igienă în școli.

Cum să-i înveți pe cei mici să aibă grija de igiena lor

Ca părinte, nu poți controla foarte riguros respectarea regulilor de igienă în școli, însă le poți prezenta copiilor câteva noțiuni fundamentale de igienă. Rutina de îngrijire personală se învață de la cea mai fragedă vârstă, iar micuții nu trebuie să o vadă ca pe o corvoadă, ci trebuie să înțeleagă că este un lucru absolut necesar pentru siguranță și sănătate.

Iată ce poți face în acest sens:

  • Explică-le care este riscul îmbolnăvirii
  • Spune-le în ce situații e obligatoriu să se spele pe mâini (după ce folosesc toaleta, înainte de a mânca, după ce strănută sau se joacă, etc.)
  • Arată-le cum trebuie să se spele corect pe mâini cu apă și săpun
cum spala corect mainele copii in gradinite si scoli, moldova, chisinau
  • Îndrumă-i să nu-și șteargă mâinile sau nasul de haine și să folosească batiste nazale
  • Fă-i să înțeleagă că trebuie să-și pună mâna la gură când strănută sau tușesc pentru a preveni răspândirea bacteriilor
  • Învață-i să nu folosească anumite lucruri la comun cu alți copii, ca de exemplu sticla de apă, paharul, tacâmurile, hainele
  • Arată-le cum trebuie să folosească toaleta, cum să se șteargă cu hârtia igienică și cum să prevină contaminarea cu bacterii sau paraziți

Igienizarea zilnică a școlii

Odată cu apariția pandemiei de coronavirus s-a pus tot mai mult accent pe curățenia din anumite spații și vorbim aici, de exemplu, despre igiena în spitale sau igiena în saloanele de frumusețe. Ei bine, instituțiile de învățământ sunt și ele locuri frecventate de foarte multe persoane și unde este absolut necesar să fie abordate anumite reguli de efectuare a curățeniei. Personalul administrativ trebuie să igienizeze cu maximă seriozitate spațiile în care elevii își desfășoară activitatea. Mai exact, la fiecare schimb de tură e important să se igienizeze clasele, de la podele și până la bănci și catedră, cu dezinfectanți profesionali. Mai puțin parfumați pentru a nu provoca alergie copiilor. În fiecare zi trebuie dezinfectate și calculatoarele din școli sau alte suprafețe și obiecte folosite de către elevi deoarece pot reprezenta un focar de bacterii și microbi, iar riscul îmbolnăvirii este unul uriaș.

Dezinfectanți pentru mâini și picioare la intrare în școală

O bună igienă a mâinilor reduce răspândirea microbilor și infecțiilor, precum și incidența absenteismului. Una dintre cele mai importante reguli de igienă în școli este spălarea frecventă a mâinilor și dezinfectarea temeinică a acestora pentru păstrarea sănătății. Mâinile au un rol foarte important în ceea ce privește răspândirea microorganismelor și bolilor, peste 80% din bolile infecțioase fiind transmise prin intermediul lor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Pe lângă utilizarea dezinfectanților pentru mâini este necesară și instalarea unor covorașe dezinfectante la intrarea în școli. Acestea au rolul de a ține la distanță virusurile și microbii și asigură o igienizare profesională a spațiilor, dar și o curățenie de lungă durată. În plus, acestea îmbină designul plăcut cu utilitatea și calitatea.

Folosire a toaletelor

Băile sunt frecventate în fiecare zi de zeci sau chiar sute de ori, așa că e necesar să se respecte anumite norme de igienă în grupurile sanitare. Aici există un risc crescut de dezvoltare a microbilor, virusurilor și bacteriilor, din acest motiv trebuie curățate și dezinfectate de mai multe ori pe zi. Personalul administrativ trebuie să igienizeze toaletele și lavoarele folosind produse de înaltă calitate, însă e necesar să acorde atenție și podelelor, mânerelor de la uși sau robinetelor.

În grupurile sanitare din școli trebuie să existe dispensere profesionale cu hârtie igienică (ce permit distribuirea bucată cu bucată a hârtiei igienice și atingerea doar a foii necesare), prosoape de hârtie, săpun sau chiar acoperitoare pentru colacul vasului de toaletă.

Consumabilele de hârtie sunt esențiale pentru a preveni răspândirea germenilor și a le asigura elevilor condiții foarte bune de igienă. Pe lângă aceste dotări, în băi trebuie să existe și coșuri de gunoi prevăzute cu capac pentru aruncarea hârtiilor utilizate.

Produse recomandate pentru igienizarea școlilor

Una dintre numeroasele reguli de igienă în școli vizează și utilizarea unor produse de curățenie profesionale. Astfel, sunt recomandate cărucioare de curățenie care să-i permită personalului responsabil să aibă în permanență la îndemână toate soluțiile și instrumentele necesare pentru igienizare diferitelor spații din unitățile de învățământ.

Detergenții profesionali necesari pentru diferite suprafețe (sticlă, ceramică, PVC, lemn, plastic, etc.) sunt indispensabili în școli, la fel și produsele dezinfectante. Mătura, fărașul, mopul și găleata sunt esențiale pentru curățarea pardoselilor, sacii de gunoi și recipientele pentru colectarea gunoiului în siguranță, iar lavetele, prosoapele din hârtie și soluțiile speciale sunt indicate pentru ștergerea prafului ori a zonelor vitrate (fiecare zonă trebuie să corespundă recomandărilor codurilor culorilor în curățenie).

Regulile de igienă în școli au rolul de a păstra curățenia și de a îndepărta bacteriile sau microbii ce le pot cauza probleme de sănătate elevilor. Este important ca și copiii să fie bine instruiți cu privire la igiena individuală, iar personalul administrativ să ia toate măsurile pentru a le oferi micuților condiții optime pentru educație, un mediu curat, igienizat și dezinfectat, care să nu prezinte riscuri prea mari pentru organismul lor sensibil.

Sfatul Specialistului TORECO este Gratuită – nu ezitați să luați legatura cu ei

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.