Bazele procesului de curățenie profesională [acasă și la oficiu] - Toreco

Bazele procesului de curățenie profesională [acasă și la oficiu]

blog etape curatenie profesionala, mop, detergent, galeata, laveta chisinau moldova toreco

Datorită mărimii și tipurilor de suprafețe, a murdăriei existente, procesele de curățare aplicate diferă în foarte mare măsura. Pentru curățarea locuințelor noastre planificarea minuțioasă poate fi evitată, însă pentru înlăturarea murdăriei din instituții, hale industriale, bucătării profesionale este inevitabilă.

Etapele curățeniei profesionale

În procesul de curățenie profesională definim următoarele etape:

1. Identificarea SUPRAFEȚEI

2. Identificarea MURDĂRIEI

3. Alegerea corectă a DETERGENTULUI și a dozei optime

4. Identificarea USTENSILELOR

5. Evaluarea FORȚEI DE MUNCĂ

6. PLANIFICAREA și ORGANIZAREA procesului

Un proces de curățare profesională nu este complet fără: alegerea detergenților și ustensilelor este determinată de tipul suprafaței și de murdăria ce trebuie înlăturată. Forța de muncă și organizarea procesului are un rol foarte important în procesul de curățare.

Suprafață și murdărie

Trebuie să avem în vedere urmatorii factori:

CE fel de murdarie trebuie îndepartată:

murdarie neaderentă (exemplu: praf, fir de par, nisip etc.)

murdarie aderentă (exemplu: ulei, grasimi, noroi, calcar etc.)

germeni, bacterii

DE pe ce suprafață trebuie îndepartată murdăria

suprafețe dure: piatră naturală sau artificială, marmură, mozaic, gresie, teracota etc.

plastic: vinil, linoleum, cauciuc

lemn sau plută

textile: covoare și tapițerii

Pentru pardosele întotdeauna trebuie de verificat dacă suprafața este sau nu tratată și/sau protejată. În cazul suprafețelor protejate este mult mai ușoară îndepărtarea murdăriei, dar detergentul nu poate avea efect decapant.

CUM va fi aplicată

utilizare manuală

utilizare cu mașină

Detergenți

Pentru alegerea corectă a detergenților trebuie de avut în vedere următorii factori:

nivelul de pH al detergentului – murdăriile minerale vor fi îndepărtate cu detergenți acidici, pe când grăsimile vegetale cu detergenți alcalini

concentrația care trebuie să fie pentru soluția de utilizare – acest lucru este descris în instrucțiunile de pe fișa produsului. Dozarea depinde de gradul de murdărie

timpul de contact – este indicat deobicei de către producător, adică cât timp este necesar ca substanța chimică sa fie lăsată pe suprafață să acționeze pentru a avea efect

procesul de lucru – modul în care trebuie utilizat un produs chimic sau altul este specific produsului respectiv. Metodele de lucru sunt alese în funcție de efectul mecanic dorit pentru îndepărtarea murdăriei. Trebuie să verificăm instrucțiunile de curățare și să ne asigurăm că utilizăm în conformitate cu specificațiile.

compatibilitatea soluției cu suprafața murdară – evităm detergentul sau concentrația ce poate afecta suprafața. RECOMANDAT este să testăm mai întâi într-un colț. [citește și Cercul lui Sinner]

Rolul apei

Fără apă nu poate fi realizat procesul de curățare.

Apa are rolul important de transportare a murdăriei și al detergentului pe suprafață. În același timp este un neutralizator și purtatorul temperaturii.

Ea este necesară pentru dizolvarea substantelor chimice, transferul căldurii și joacă un rol important în aplicarea forței mecanice. În acest proces, proprietățile apei au un impact semnificativ asupra rezultatelor obținute.

Apa dură și moale.

Orice apă din izvoarele planetei conține cantități mai mici sau mai mari de minerale provenite din mediul din care a fost recoltată.

Apa dură conține cantități mari de săruri de calciu, magneziu etc., deci are duritate mare.

Apa moale conține ioni de sodiu, mult mai potrivită pentru spălare (exemplu: apa de ploaie). Spălatul în apa dură necesită produse care conțin aditivi pentru dedurizare, ori trebuie folosite cantități mai mari de substanțe active.

Ustensilele

În funcție de modul de curățare mecanică (exemplu: aspirare, măturare, curățare uscată, curățare cu apă, curățare umedă, curățare prin pulverizare, curățare cu mașina etc.) vom alege ustensilele potrivite.

Ustensilele de bază pot fi categorizate astfel: pentru curățarea podelelor, pentru curățarea suprafețelor, pentru curățarea geamurilor și a suprafețelor din sticlă, cărucioare de curățenie.

Aceste ustensile pot fi clasificate și după componența produsului:

Lavete microfibra: sistem electrostatic, micro glass, PVA, Nanotech – colectează și retine foarte bine murdăria

Mop fibre de bumbac: capacitate de absorbție ridicată, ideal pentru curățenia umedă

Burete, spălător metalic profesional: pentru curățenie intensivă, decapare, efect mecanic puternic

Pentru a evita contaminările încrucișate și pentru a reduce răspândirea germenilor, sunt folosite în curățarea profesională Ustensilele după Codul de culori. Acest sistem bazat pe culori, contribuie la rezultate optime de curățare și igienă perfectă.

Planificarea și organizarea procesului

Chiar dacă pare neglijabil, planul detaliat de organizare a curățeniei este elementul fundamental în derularea activității. Acest Check-list trebuie să fie cât se poate de amanunțit, în baza căruia toate materialele și echipamentele folosite sunt puse la dispoziția participanților la locul și în momentul potrivit. Toți participanții au sarcini bine definite pentru derularea perfectă a activității. Cu ajutorul planificării și organizării, curățarea profesională în casa sau oficiul Dvs, v-a fi mult mai placuta si mai rapida deasemenea veți si diminua costurile.

Sfatul Specialistului TORECO este Gratuită – nu ezitați să luați legatura cu ei

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.