Cercul lui SINNER - Toreco

Cercul lui SINNER

cercul Sinner, chimia, detegent, mecanica, pH, temperatura, timpul, chisinau, mooldova

Un proces de curățare profesională nu este complet fără identificarea suprafeței, a murdăriei, alegerea detergenților și ustensilelor, identificarea necesarului de forța de munca. Elementele de bază care determină procesul de curățenie profesională sunt foarte bine exprimate în Cercul Sinner. Acest instrument a fost inventat în 1959 de dr. Herbert Sinner, inginer chimist în compania germană Henkel, și a fost folosit în procesul de spălare a textilelor.

Acest Cerc are întotdeauna 4 elemente, care sunt invers proporționale. Cele patru variabile ale cercului Sinner sunt: chimia, temperatura, timpul de contact, efectul mecanic. Acești patru factori se afectează reciproc. Creșterea dimensiunii unui factor înseamnă automat ca totalul celorlalți trei devine mai mic, în schimb, reducerea dimensiunii unui factor crește automat dimensiunea altor factori.

Un exemplu extrem de elocvent este procesul de spălare a vaselor. Dacă alegem să spalăm vasele murdare cu apă rece, factorul de temperatură este foarte mic. Aceasta înseamnă că unul sau mai mulți dintre ceilalți factori ai Cercului lui Sinner trebuie să devină mai mari. Trebuie să frecăm mai tare (mai mult efect mecanic), să lasam la înmuiat vasele mai mult timp (factorul de timp) sau să folosim mai mult detergent (chimie).

Dacă utilizăm apă foarte caldă (factor de temperatură), va trebui să acționăm mecanic mai puțin, să înmuiam mai puțin timp și / sau să utilizăm mai puțin detergent.

Prin urmare, este fundamental să cunoaștem fiecare variabilă, ca să efectuăm întotdeauna o curățare de calitate, fără a provoca degradarea suprafeței tratate.

CHIMIA

Acesta este unul dintre factorii fundamentali, deoarece este întotdeauna necesar să alegem produsul care se potrivește cel mai bine modului de curățare.

Alegerea soluției/detergentului depinde de murdăria care trebuie îndepartată (detergenți de întreținere, degresant, detergenți anti-calcar, decapanți etc.), de tipul suprafeței.

Factorii decisivi în utilizarea detergenților sunt: concentrația, timpul de acțiune și compoziția produselor utilizate. Cu cât concentrația este mai mare și/sau substanța activă este mai agresivă, cu atât performanțele de curățare sunt mai bune.

Atenție! Ingredientele excesiv de agresive și concentrațiile excesiv de mari pot deteriora atât suprafețele, cât și ustensilele de lucru utilizate.

Un alt factor important este valoarea pH-ului. Valoarea pH-ului variază între 0,0 și 14,00, unde 0,0 este cel mai puternic nivel acidic, iar 14,0 este cea mai puternica valoare alcalină.

valoarea Ph-ului, cercul Sinner, chimia, detegent, mecanica, pH, temperatura, timpul, chisinau, moldova

In majoritatea cazurilor, detergenții cu pH acid sunt eficienți în combaterea depunerilor de calcar și al murdăriilor minerale. Detergenții cu un pH alcalin au eficiență ridicată împotriva uleiurilor și grăsimilor organice și anorganice.

TEMPERATURA

Temperatura apei, a încăperii, sau a suprafeței de lucru influentează, de asemena, rezultatul final. Din acest motiv acest element din Cercul Sinner are un rol foarte important în curățarea profesională.

În cazul acțiunii de degresare, o temperatura mai ridicată contribuie la rezultate mai bune, într-un timp mai scurt, utilizând mai puțin detergent și forță mecanică. Explicația este foarte simplă: temperatura contribuie la accelerarea îndepărtării murdăriei – în special a grăsimilor.

TIMPUL DE CONTACT

Timpul este influențat de tipul de suprafața, de murdăria acumulată, de detergentul utilizat (toate necesită un timp minim pentru acțiune). Un alt factor este dacă se va organiza acțiunea de curățare prin aplicare manuală sau cu mașina de curățat.

Fiecare produs are caracteristici bine definite, cu timp de acțiune recomandat de producător, pe baza testelor executate.

Cu cât durata ciclului de curățenie este mai lungă, cu atât sunt mai bune performanțele de curățare. Dacă obiectivul este atingerea unui ciclu cât mai scurt, ceilalți factori trebuie să compenseze în consecință.

EFECTUL MECANIC

Cercul Sinner nu este complet fără elementul de forță mecanică. Acesta cuprinde toate acțiunile prin care se îndepărtează murdăria de pe suprafața de lucru.

Această acțiune poate fi manuală (ex. ștergerea prafului cu o cârpă), sau mecanică, în cazul utilizării unei mașini sau al unui echipament specific pentru desfășurarea activității.

Forța fizică este importantă pentru a îndepărta murdăria dintr-o zonă și, prin urmare, este esențial să folosim echipamentul potrivit pentru un rezultat excepțional.

În acest sens, este fundamental să cunoaștem perfect instrumentele care pot fi utilizate la curățarea profesională, deoarece utilizarea necorespunzătoare poate provoca o deteriorare rapidă a suprafețelor.

Operatorii noștri de la Serviciul Sfatul Specialistului sunt mereu la datorie – (022) 829 629

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.