Setul soluții profesionale recomandat mai jos pentru curățenie și întreținere în bucătărie este segmentat multilateral, în scopul evidențierii provocărilor problematice cu soluții țintite pentru soluționarea lor.
Deși poate să pară un proces complicat, curățenia în bucătărie se simplifică folosind un produs bun, care să asigure o curățare în profunzime și care să ofere o stare de prospețime persistentă.
Curățarea suprafețelor
Suprafața de lucru reprezintă terenul propice pentru creșterea bacteriilor. Deoarece este folosit frecvent pentru prepararea alimentelor, trebuie curățat și degresat de cel puțin câteva ori pe zi.
O atenție deosebită merită acoperirea pereților, pe care trebuie să o tratați cu dezinfectanți speciali care pot elimina bacteriile și murdăria.
-
Sgrassatore Ecolabel, detergent pentru degresarea suprafetelor
-
Lavetă-Rolă Industrială 430 W1/W2, Tork
-
Spălător metalic profesional
-
Bureți profesionali pentru vase
-
Lavetă Microfibră, Verde
-
Lavetă Microfibră, Roșie, Tork
-
HIGENA, detergent igienizant
-
ALCOSAN, detergent igienizant
-
SANY CLEAN, detergent sanificant cu 2 principii antibacterice
-
DRYSAN OXY, dezinfectant pentru suprafețe bucătărie
Curățarea echipamentelor
Menținerea bucătăriei și a ustensilelor din bucătărie curate și igienizate nu este simplă. Alegerea folosirii unor detergenți de calitate este desigur un ajutor important.
Echipamentul din bucătărie necesită o curățare constantă pentru a funcționa mai bine și pentru a-și prelungi ciclul de viață. Nu uitați să curățați toate aparatele, atât cele mici și cele de zi cu zi, cum ar fi aparatele de cafea sau prăjitoarele de pâine, cât și cele mai mari, cum ar fi cuptoarele și frigiderele.
-
Gresal, detergent degresant pentru metale speciale, aluminiu
-
Stovilmat tabs, pastile pentru masina de spalat vase
-
ASSERT CLEAN, detergent manual pentru vase
-
DIP IT PLUS, detergent îndepărtare pete veselă
-
CLICK, detergent pentru spălarea vaselor
-
Piatti Gel Argumi, detergent antibacterial manual pentru veselă
-
Assert Lemon, detergent manual pentru vase
-
Detergent Veselă Antibacterial Ultraconcentrat Neopol (Lamie)
-
Wash UP Limone Verde, detergent veselă
-
ECO – CLIN 88, pastile pentru mașina de spălat vase
Curățarea hotelor și a orificiilor de ventilație
Excesul de grăsime și murdărie care se ascunde în prizele de aer și în hotele de extracție poate limita ventilația adecvată a încăperii. Spălați hotele cel puțin la sfârșitul lunii sau la fiecare două săptămâni dacă utilizați friteuza în mod regulat. De asemenea, nu uitați să curățați filtrele, consultați instrucțiunile din manualul de utilizare al producătorului. Când observați deteriorarea filtrelor, cum ar fi piesele din plastic rupte, va trebui să le înlocuiți imediat.
Curățarea pardoselilor, pereților și tavanelor bucătăriei
Podeaua: Începeți prin a aspira sau mătura podeaua pentru a îndepărta praful. Luați în considerare că un aspirator vă permite să grăbiți timpii, dar mătura tradițională vă va permite în general și să ajungeți la cele mai dificile goluri și colțuri. Spălați podeaua folosind un produs de curățare potrivit. Când este necesar, utilizați un degresant concentrat.
Pereții și tavanul: Eliminați imediat stropii de alimente pentru a preveni transformarea lor în murdărire încăpățânată, dar asigurați-vă că curățați temeinic toți pereții o dată la două săptămâni sau lunar. Vaporii și grăsimea dispersate în aer nu numai că înnegresc pereții, dar pot deveni și surse de mirosuri neplăcute. Folosirea unui degresant sau a unei soluții de curățare potrivite împreună cu peria cu peri moi vă va ajuta bucătăria să strălucească.
Curățarea chiuvetelor
Chiuvetele sunt folosite pentru a curăța în mod regulat vasele și ustensilele, precum și pentru a clăti fructele și legumele. Această zonă, așadar, necesită o atenție deosebită și, la sfârșitul zilei, trebuie igienizată cu un spray special. De asemenea, nu uitați să utilizați produsele potrivite săptămânal pentru a scăpa de calcar.
În interiorul unei bucătării profesionale este normal să se folosească mult ulei și acest lucru duce adesea la înfundarea canalelor de scurgere. Încercați să le curățați cel puțin o dată la două luni folosind un degresant de calitate, care vă permite și să eliminați mirosurile neplăcute.
Curățarea constantă a bucătăriei dvs. ar trebui să fie un obicei, deoarece este esențială pentru siguranța alimentelor, dar și pentru reducerea deșeurilor.