Produse profesionale pentru curățarea și igienizarea zonelor din industria alimentară - Toreco

Produse profesionale pentru curățarea și igienizarea zonelor din industria alimentară

detergent bucatarie vesela

Industria alimentară, prin natura sa, necesită un grad foarte ridicat de igienă. Numai în acest fel, asigurând curățarea constantă și impecabilă a suprafețelor și echipamentelor, este posibil să oferim consumatorilor finali produse sănătoase și să menținem personalul în condiții de siguranță. În acest sens, așadar, detergenții pentru industria alimentară pot face cu adevărat diferența și este esențial să-i selectezi cu atenție și să-i folosești în modul corect și cu frecvența corectă.

Mai mult, pentru a satisface criteriile indicate în planul HACCP trebuie urmate tocmai două faze pentru curățarea optimă a mediului și a suprafețelor: curățare și igienizare/dezinfecție.

1) Curățare cu produs degresant

Un produs de curățare profesional pentru curățarea zonelor de lucru trebuie să aibă proprietăți de degresare și, în general, conține surfactanți, substanțe care permit produsului să pătrundă adânc în pete și reziduuri de murdărie – cum ar fi grăsimea și resturile alimentare – dizolvându-le din interior.

Degresantul, dacă este folosit pe suprafețe care ar putea intra în contact cu alimentele, trebuie întotdeauna clătit cu multă apă, folosind o lavetă specifică din microfibră, care poate fi apoi spălată și igienizată/dezinfectată în mașina de spălat (spălare până la 90° – durata de până la aproximativ 100 de cicluri).

– ABSORBIT, Degresant alcalin

2) Igienizare / dezinfectare

Apoi trebuie să continuați cu igienizarea/dezinfecția suprafeței sau a echipamentelor, cu produsul adecvat prevăzut în manualul de autocontrol HACCP.

– ALCOSAN, detergent igienizant

– BACTRIN, detergent dezinfectant concentrat pentru suprafețent/dezinfectant suprafețe bucătărie

– ALCODES, dezinfectant pentru suprafețe

– BACSURF EL 300, detergent/dezinfectant suprafețe bucătărie

De ce este important să igienizezi/dezinfectezi?

Prin faza de curățare se îndepărtează murdăria care favorizează proliferarea germenilor și a bacteriilor, însă aceasta nu este suficientă pentru a conține proliferarea bacteriilor pe suprafețe. Doar faza de igienizare/dezinfecție permite eliminarea a 99,9% din germeni și bacterii.

Eficacitatea acțiunii de igienizare / dezinfectare este strâns legată de:

  • curățare excelentă: înainte de dezinfectare, suprafața sau obiectul trebuie curățate cu detergentul adecvat, clătite și uscate;
  • dozare: majoritatea dezinfectanților de pe piață nu trebuie niciodată folosiți puri, ci trebuie diluați cu apă, conform metodelor indicate pe etichetă;
  • timpul de contact: dezinfectanții nu acționează imediat, dar au nevoie de timp pentru a acționa (aproximativ 5 – 15 minute la temperatura camerei).

Unde este necesară dezinfecția?

Pe pardoseli, suprafețe din oțel inoxidabil, echipamente (cum ar fi placi de taiere, feliere, mixere, mașini de tocat carne, cuțite etc.), părțile interioare ale dulapurilor, camere frigorifice și congelatoare, urmând întotdeauna prevederile manualului de control HACCP.

Notă:

Nu uitați că produsele noastre sunt profesionale, dar le puteți folosi și acasă. Garantăm calitate și eficacitate!

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.