Cum vă putem ajuta să obțineți finanțare pentru ecologizare? - Toreco

Cum vă putem ajuta să obțineți finanțare pentru ecologizare?

finantare ecologizare, tomberon, presa de balotat, oda, odimm, ma implic

În contextul creșterii preocupării globale pentru protejarea mediului, finanțarea pentru proiecte de ecologizare devine din ce în ce mai importantă.

Dacă sunteți interesat să aplicați la granturi sau alte forme de finanțare pentru proiecte de ecologizare în localitatea Dvs, compania noastră, TORECO SRL, vă poate ajuta să navigați prin procesul de aplicare pentru obținerea finanțării de care aveți nevoie prin prisma experienței noastre anterioare a specialiștilor noștri.

În acest articol, vă vom prezenta mai multe informații despre cum puteți să obțineți finanțare pentru proiectele dvs. de ecologizare prin intermediul ODA [5] și „MĂ IMPLIC” [6].

Cine este ODA (Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului) și de ce ar trebui să aplicați la finanțare? [5]

ODA este o instituție publică cu misiunea de a susține dezvoltarea antreprenoriatului în Republica Moldova de la inițierea unei afaceri, la internaționalizarea acesteia.

ODA poate oferi finanțare pentru proiecte care vizează protecția mediului, conservarea biodiversității, gestionarea resurselor naturale și alte domenii relevante pentru ecologizare – eficiență energetică, sistem de management, eco-inovare, reutilizare apă, reciclare deșeuri.

Aplicarea la proiectul de  finanțarea ODA poate fi o oportunitate excelentă de a obține resurse financiare și de a va extinde proiectele dvs. de ecologizare. În acest sens Suportul financiar pentru implementarea acțiunilor de ecologizare pe Scara mica pina la 200 mii lei, pe Scara mare pina la 500 mii lei.

Ce este Poriectul „MĂ IMPLIC” și de ce ar trebui să aplicați la finanțare? [6]

„MĂ IMPLIC”  este un proiect de implicare civică în guvernarea locală. Scopul lui este de a contribui la dezvoltarea comunităților rurale din Republica Moldova prin îmbunătățirea serviciilor publice de gospodărie comunală cu participarea activă a cetățenilor.

Proiectul “MĂ IMPLIC” este implementat de Skat Consulting Ltd (Skat) din Elveția.

Proiectul “MĂ IMPLIC”  ajută primăriile și operatorii de servicii nu numai să îmbunătățească infrastructura, ci și să dezvolte pe termen lung abordări pentru a menține această infrastructură într-o formă bună și pentru a avea modele durabile de finanțare a prestării serviciilor. Asigură că cetățenii locali, angajații APL-urilor, ONG-urile, agenții economici sunt implicați activ în modernizarea serviciilor publice în comunitate și îndeosebi că persoanele mai puțin avantajate au acces egal la aceste servicii.

Cum vă putem ajuta să aplicați la finanțare?

Compania noastră vă poate oferă servicii de consultanță și asistență prin prisma experienței anterioare a specialiștilor noștri. 

1. Identificarea oportunităților de finanțare: Impreună am putea identifica granturile și finanțările disponibile la moment pentru proiectele de ecologizare și să vă sfatuim să selectați cele care se potrivesc cel mai bine cu nevoile și obiectivele curente.

2. Dezvoltarea propunerii: Am putea să vă ajutăm în formularea propunerilor de finanțare, care să scoată în evidență într-un mod convingător și să atragă finanțarea necesară a proiectului.

3. Asistență în aplicare: Suport informațional și consultativ pentru completarea formularului de grant și finanțare pentru ecologizare din partea ODA.

4. Suport în implementarea proiectelor: După ce clienții noștri primesc granturile și finanțările pentru proiectele de ecologizare, oferim suport în implementarea acestora, inclusiv în pregătirea și implementarea planurilor de acțiune prin prisma gamei noastre sortimentale atât disponibile cât și la comandă din exteriorul țării.

Ce tipuri de proiecte de ecologizare pot fi finanțate?

Resursele financiare acordate de stat sub formă de suport financiar nerambursabil (grant) pot fi utilizate:

Reciclarea Deșeurilor: [1], [2], [3]

Pentru prevenirea poluării, reducerea generării și gestionarea deșeurilor, achiziționarea:
a) recipientelor pentru precolectare selectivă a deșeurilor;
b) utilajului de fărâmițare a deșeurilor din lemn, plastic, cauciuc, etc.;
c) instalațiilor de sortare și balotare a deșeurilor;
d) liniilor tehnologice de ambalare ecologică.

Reutilizarea Apei:

Pentru prevenirea poluării și gestionarea resurselor de apă, achiziționarea:
a) echipamentelor, utilajelor, instalațiilor de epurare și/sau pre-epurare a apei uzate, urmare proceselor de producere și prestare a serviciilor;
b) instalațiilor de colectare și reutilizare a apei de ploaie;
c) echipamentelor, utilajelor, instalațiilor pentru implementarea măsurilor de gestionare eficientă a resurselor de apă care vor contribui la reducerea consumului de apă cu cel puțin 20%Eco-Inovare:

Eco-Inovații:

Pentru introducerea eco-inovațiilor în procesele tehnologice:
a) cheltuielile pentru procedurile de obținere a licențelor, certificatelor;
b) achiziționarea echipamentelor, utilajelor, instalațiilor eco-inovative care crează oportunități de dezvoltare ale unor activități economice și care au un efect pozitiv asupra mediului prin prevenirea sau reducerea impactului acestor activități sau prin optimizarea utilizării resurselor, etc.

Cu toate acestea, procesul de aplicare pentru astfel de granturi și finanțări poate fi complex și poate fi dificil de navigat fără cunoștințe și experiență adecvate. În această situație, serviciile de consultanță GRATUITE ale TORECO specializate pot fi un instrument valoros pentru a maximiza șansele de a obține finanțare pentru proiectele de ecologizare.

Suntem convinși că oferim soluții complete și personalizate pentru a ajuta clienții noștri să își realizeze proiectele de ecologizare și să aducă o schimbare pozitivă în țară și în localitățile lor.

Surse utile:

[1] https://toreco.md/categorie/dupa-tip/utilaje-pentru-deseuri/

[2] https://toreco.md/categorie/dupa-tip/tomberoane-cosuri-gunoi/cosuri-de-gunoi-stradale/

[3] https://toreco.md/categorie/dupa-tip/tomberoane-cosuri-gunoi/cosuri-de-gunoi-selectiv/

[4] https://odimm.md/ro

[5] https://www.oda.md/ro/despre-ecologizare

[6] https://ma-implic.md/activitati/

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.