Ce dezinfectant să folosim? - Toreco

Ce dezinfectant să folosim?

dezinfectanti suprafete

Multe produse sunt comercializate folosind termenul generic de “dezinfectant”, acest lucru ducând la confuzie în rândul utilizatorilor și la folosirea unor produse care nu sunt eficiente.

Astfel, este bine de punctat faptul că dezinfectanții au diferite roluri:

1) bactericid – distrug bacteriile și microbii precum Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella etc;

2) virulicid – distrug virușii, acționând îndeosebi împotriva virusurilor precum Adenovirus Tip5, Herpes Simplu Tip1, Influenza A gripa aviara, Hepatita B, C, HIV, Covid-19, SARS etc;

3) fungicid – aceștia distrug ciupercile precum Aspergillus brasiliensis, Penicillium sp., Candida albicans, Microsporum gypseum etc.;

4) levuricid – elimină drojdiile;

5) sporicid – distrug sporii.

Soluțiile trebuie alese, în funcție de scopul întrebuințării.

Dezinfectarea suprafețelor: 

Pentru fiecare tip de material este necesar a se ține cont de specificitățile acestuia. Lemnul are nevoie de protecție sporită, pe când gresia din baie se pretează igienizării cu diferite tipuri de soluții și substanțe. Este esențială menținerea unui echilibru între eficiența substanței de curățenie utilizată și cât de mult afectează aceasta suprafața pe care este folosită. Cu atât mai mult grupurile sanitare, cele mai folosite spații ale sediilor personale sau profesionale, au nevoie de o atenție ridicată și dezinfectanți eficienți.

Dezinfectarea mâinilor:

Spălatul mâinilor pentru 20-30 de secunde cu săpun și uscarea completă a acestora ulterior sunt pași ce se dovedesc extrem de eficienți împotriva virusurilor și bacteriilor, însă ce este prea mult strică și este recomandat să fie respectate câteva reguli esențiale. Substanțele de curățare a pielii, săpunuri sau geluri dezinfectante pot produce dermatite, eczeme și crăpături la nivelul pielii ceea ce crește riscul infecțiilor și pătrunderii bacteriilor.

Astfel, pentru maximizarea efectelor spălatului pe mâini, nu este necesar să o facem din 10 în 10 minute, ci cât mai eficient:

  • Înainte, în timpul și după pregătirea mâncării
  • Înainte de a mânca
  • După folosirea toaletei
  • După ce-ți sufli nasul, tușești sau strănuți
  • După atingerea unui animal, hrană pentru animale sau deșeuri de animale
  • După joaca cu animalul de companie, și în alte situații asemănătoare prin care ești expus la bacterii.

Conform Organizației Modiale a Sănătății, dezinfectanții se clasifică pe trei niveluri de eficiență:

Dezinfectare la nivel înalt. Această procedură omoară microorganismele vegetative și inactivează virușii, dar nu neapărat un număr mare de spori bacterieni. Astfel de dezinfectanți sunt capabili de sterilizare atunci când timpul de contact este relativ lung (de la 6 până la 10 ore). Dezinfectanții la nivel înalt sunt folosiți pentru perioade relativ scurte de timp (10-30 minute). Sunt recomandati pentru utilizare pe dispozitive medicale, dar nu și pe suprafețele de mediu, cum ar fi băncile sau podelele de laborator.

Dezinfectarea la nivel intermediar. Această procedură ucide microorganismele vegetative (inclusiv Mycobacterium Tuberculosis), toate ciupercile și inactivează majoritatea virușilor. Sunt utilizate în mod obișnuit în laboratoare – pentru dezinfectarea băncilor de laborator și ca parte a detergenților germicizi utilizați în scopuri de menaj.

Dezinfectare la nivel scăzut. Această procedură ucide majoritatea bacteriilor vegetative (cu excepția Mycobacterium Tuberculosis), doar a unor ciuperci și inactivează unele virusuri.

Respectați regulile și să fiți sănătoși

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.