Aparatul automat de colectare a deseurilor din plastic: soluții și avantaje pentru companii și primării - Toreco

Aparatul automat de colectare a deseurilor din plastic: soluții și avantaje pentru companii și primării

Aparate automate de colectare a deșeurilor din plastic pentru primarii, supermarkete, producatori, Moldova

Ce este un Aparat automat de colectare a deșeurilor din plastic?

Aparatele automate de colectare a deșeurilor din plastic, sticlă, doze de aluminiu reprezintă un pas decisiv în direcția protejării mediului și a promovării reciclării eficiente.

Cunoscute sub diverse denumiri, precum Reverse Vending Machine (RVM), Eco Compactoare sau Aparate automate de colectare a deșeurilor, aceste dispozitive au la bază un concept simplu: permite oamenilor să returneze recipiente folosite, cum ar fi sticle din plastic (PET-uri), sticlă sau doze de aluminiu, pentru a le recicla. În plus, pot oferi utilizatorilor finali vouchere (tichete) de reducere, încurajând astfel reciclarea.

Reverse Vending Machine (RVM), Eco Compactoare sau Aparate automate de colectare a deșeurilor din plastic ]n Moldova

În acest articol, vom afla ce reprezintă aceste aparate și cum pot aduce beneficii atât companiilor, cât și administrațiilor locale.

Sensibilizarea privind reciclarea plasticului

În ultimii ani, conștientizarea cetățenilor și a consumatorilor cu privire la impactul plasticului asupra mediului a crescut semnificativ. Companiile, în special supermarketurile și marii comercianți cu amănuntul, producătorii, primăriile, ar putea folosi aceste aparate de colectare a deșeurilor din plastic ca parte a strategiilor lor de “marketing verde” atât prin personalizarea întregii suprafețe a aparatului cât și pe monitor. Acestea pot oferi vouchere de reducere celor care reciclează, combinând interesul privat cu responsabilitatea socială (promovarea educației pentru mediu) și creând o dinamică pozitivă.

Crearea unui obicei ecologic

Aceste aparate de colectare a deșeurilor din plastic încurajează dezvoltarea unui obicei ecologic. După colectare, utilizatorii primesc vouchere de reducere, pe care le pot folosi în afacerile locale partenere. Acest lucru stimulează nu doar protejarea mediului, ci și economia locală și implicarea cetățenilor în colectarea separată a deșeurilor.

Reverse Vending Machine (RVM), Eco Compactoare sau Aparate automate de colectare a deșeurilor din plastic in Republica Moldova

Beneficii pentru administrațiile locale

Administrațiile locale și primăriile pot folosi aceste aparate pentru a demonstra angajamentul lor față de mediu. Prin instalarea lor în comunitate, se promovează reciclarea materialelor plastice, aluminiului și a altor materiale, îndeplinind astfel câteva obiective importante:

1. Protejarea mediului și implicarea comunității în acțiuni durabile.

Primul obiectiv se referă la protecția mediului și viitorul teritoriului. De fapt, mașinile de reciclare a plasticului pot deveni parte a politicilor de mediu pentru implementarea inițiativelor de durabilitate care au ca scop reducerea volumelor de deșeuri și creșterea gradului de conștientizare a comunităților și a generațiilor tinere de reciclare.

2. Stimularea implicării cetățenilor prin oferirea de cupoane de reducere pentru afacerile locale, consolidând astfel economia locală.

Al doilea obiectiv se bazează tocmai pe implicarea cetățenilor și simțul lor civic. Aparatele de colectare a deșeurilor din plastic pentru municipalități încurajează cetățenii să se angajeze în colectarea separată a deșeurilor, oferindu-le tichete de reducere care să fie utilizate în cadrul afacerilor locale (de exemplu magazine, supermarketuri, baruri, restaurante, afaceri turistice, transport public, etc). Așadar, pornind de la simple acțiuni ecologice și educația civică a comunității, se poate susține lanțul economic local.

3. Un alt obiectiv care nu trebuie subestimat se referă la gestionarea deşeurilor colectate selectiv. Aparatele de colectare a deșeurilor din plastic permite Municipalităților și companiilor de colectare a deșeurilor să reducă semnificativ costurile de eliminare, deoarece colectează automat ambalajele, separându-l în funcție de material și reducându-le volumele.

Beneficii pentru companii

Aparate de colectare a deșeurilor din plastic poate fi foarte avantajoasă și pentru companii. Pentru unele activități, cum ar fi centrele comerciale, supermarkete, producători stimulentele de reciclare pot reprezenta o oportunitate de afaceri importantă.

După cum am spus, aceste mașini de reciclare a deșeurilor de plastic ajută la răspândirea unui comportament ecologic corect, recompensând cetățenii cu reduceri pentru a fi utilizate în activitățile comerciale care aderă la inițiativă. Companiile care vor instala Aparate de colectare a deșeurilor din plastic, la rândul lor, sunt capabile să mărească colectarea separată și să economisească costurile de gestionare a deșeurilor (datorită reducerii cu 90% a volumului deșeurilor), creând astfel o adevărată economie circulară.

Mai mult, companiile cu aceste aparate au posibilitatea nu doar de a-și mulțumi, ci și de a-și păstra clienții , prin strategii utile de comunicare. Ele contribuie la creșterea colectării separate, reduc costurile de gestionare a deșeurilor și consolidează imaginea mărcii prin asociere cu proiecte de protejare a mediului.

Toreco SRL oferă municipalităților și companiilor diferite soluții bazate pe nevoile individuale. Modelele Aparatelor reușesc să răspundă celor mai frecvente trei solicitări: respectul pentru mediu, printr-un management adecvat al deșeurilor; caracter practic și ușurință în utilizare; comoditate economică și oportunități de profit.

Finanțare și granturi

Administrațiile locale dar și ÎMM-urile pot accesa programe de finanțare nerambursabile prin intermediul Programului de Ecologizare a ÎMM, recepționate continuu de către ODA (link catre: https://www.oda.md/ro/granturi/ecoimm).

TORECO SRL, unicul furnizor în Republica Moldova de Aparate “EURVEN” (Italia), asistă municipalitățile în toate etapele proiectului și asigură mentenanța pe toată durata de exploatare a aparatelor.

Concluzie

Aparatele automate de colectare a deșeurilor din plastic reprezintă o soluție inovatoare pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor și promovarea reciclării. Acestea aduc beneficii atât administrațiilor locale, cât și companiilor, contribuind la protejarea mediului și la dezvoltarea unei economii circulare.

Pentru mai multe informații și soluții personalizate, contactați-ne, vă vom ghida în toate etapele proiectului.

Au apărut întrebări?

Info

Toată informația publicată pe site-ul www.toreco.md, inclusiv prețurile produselor, poartă caracter informational și nici într-un caz nu este o ofertă publică, definită de dispozițiile articolelor 681 și 805 ale Codului civil al R.M. Nr. 1107 din 06.06.2002. Pentru mai multe informații cu privire la stocuri și costul produselor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: +373 22 829629. Parametrii și componența produsului pot fi modificate de producător fără preîntâmpinare.

Testare Gratuită

Garantăm că vă puteți baza pe experiența TORECO pentru a vă ameliora toate dificultățile legate de: cheltuielile sporite, produse de curațare ineficiente etc. Noi avem soluții, iar ceea ce ne rămâne de făcut este să identificăm problemele reale cu care vă confruntați și să vă oferim posibilitea să testați gratuit produsele noastre vs alte produse.

Instalare Gratuită

Ne dorim ca instalarea (montarea) echipamentelor (dispenserelor) să fie o experiență cât mai plăcută pentru toți clienții noștri. Așa dar, asigurăm GRATUIT disponibilitatea echipei noastre de suport. Serviciul de instalare GRATUITĂ este valabil doar în momentul achiziției directe de la TORECO SRL.

Livrare Gratuită

PERSOANE JURIDICE: Produsele aflate în stoc vor ajunge la client în termen de 24-48 ore de la efectuarea comenzii. Serviciul este GRATUIT pe întreg teritoriul Republicii. // PERSOANE FIZICE: Pentru comenzi de la 500 lei Livrarea este GRATUITĂ în raza orașului Chișinău.